USA, Grandview Heights Look up

Які продукти допомагають "зарядити" розум школяра?

Які продукти допомагають "зарядити" розум школяра?

Для того, аби дитина успішно навчалася, не шкодячи власному здоров'ю, в неї завжди повинен бути гарний настрій і запас енергії. Їх можна забезпечити поживним сніданком, який складатиметься з відповідних продуктів.

Гастроентеролог Наталія Гордієнко, дієтолог і фітотерапевт Борис Скачко стверджують, що на сніданок школярі повинні їсти варені яйця або сир, овочі та фрукти, а також кашу. Їх можна доповнити бутербродом та соком або галетним печивом чи булочкою з йогуртом. 

Фрукти та овочі забезпечать гарний обмін речовин. Як відомо, рослинна їжа є чудовим джерелом вітамінів, які дуже потрібні дитині, адже молодий організм не лише працює (як у дорослих), а й росте.

Вершкове масло необхідне для більшої уважності учня. Крім того, холестерин забезпечує передачу нервових імпульсів. У свою чергу, різноманітні каші не дозволять школяреві швидко стомлюватися. У них є корисні вуглеводи, які не дозволять мозку голодувати. Печиво чи булочка додатково підживлять дитячий організм енергією.

Яйця – джерело білка. Окрім цього, жовток містить кислоти, які необхідні серцю і судинам. Молочні продукти постачають в організм кальцій, який потрібний кісткам, а також для формування зубів. 

Крім того, школяр має пити достатню кількість води (за двадцять-тридцять хвилин до їди). Адже саме у водному середовищі формуються нові клітини, видаляються шлаки і передаються імпульси в мозку. Нестача води в організмі може проявитись головними болями, важкістю або стомлюваністю. 

Comments,

Added 1 comment

eanna4662

eanna4662

0 1
00
Интересная статья, фрукты, овощи, каши, йогурты, все это должно быть в рационе питания школьника и дошкольника. По поводу воды читала во многих источниках, что пить нужно, когда хочется и необязательно 1,5-2 литра. Чай, кефир, компот, соки это тоже жидкость! Фрукты на 98% состоят из воды.

Хороший способ проверить достаточно ребенок употребляет жидкости это посмотреть на его мочу, если она светлая, то все отлично.
Array

USA, Grandview Heights Log in