USA, Bridgeport Look up

У яких державах визнають українські дипломи?

У яких державах визнають українські дипломи?

Україна має угоди про підтвердження дипломів з більшістю держав світу. Проте наші фахівці змушені доучуватись за межами країни і підтверджувати власні навики та знання. 

Вітчизняні дипломи підтверджують також у державах Європейського Союзу і Сполучених Штатах Америки. Це гарантується Гаазькою і Лісабонською конвенціями. Окрім цього, наша країна приєдналась до Болонської системи. Це має спростити визнання українського диплома. 

На сьогодні в Вищах України є можливість отримати диплом як українського зразка, так і іноземного

Також наша держава затвердила міжурядові договори стосовно взаємного визнання вищезгаданих документів із двадцятьма країнами: Словаччиною, Угорщиною, Польщею, Перу, Монголією, Лівією, Естонією, Грузією, Екваторіальною Гвінеєю, Болгарією, В'єтнамом, а також країнами СНД.

З Францією підписаний договір, згідно з яких взаємно визнаються наукові ступені та звання. У більшості держав СНД вітчизняний диплом вважають рівнозначним національному. Інші держави визнають його, якщо зміст здобутої освіти є однаковим. Однак при цьому необхідно підтвердити, що документ не фальшивий. 

Водночас, попри всі домовленості, вітчизняний диплом можуть підтвердити, однак документ не даватиме права на працевлаштування або подальше навчання. Така ситуація склалась через різні вимоги до освіти. 

Один зі шляхів легалізації українського диплому в інших країнах – наявність у вищого навчального закладу зарубіжного ВНЗ-партнера, з яким діє спільна програма подвійного диплома. Це дає змогу вчитися за кордоном і одержати, окрім українського, диплом зарубіжного ВНЗ.

Comments,

Added 0 comments

Array

USA, Bridgeport Log in