USA, Bridgeport Look up

Як підготувати дитину до школи

Як підготувати дитину до школи

Підготовка майбутнього першокласника до школи є дуже важливою, адже вона забезпечує упевнений старт учня. Яким чином і де саме вона проходитиме – вирішувати Вам. Готувати дитину самостійно вдома чи довіритися одному з центрів розвитку? Якщо Ви обрали перший варіант, то Вам потрібно знати всі складові такої підготовки. Саме про них і йтиме мова нижче.

Для того, щоб Ваша дитина мала бажання розвиватись, їй потрібно створити атмосферу любові та поваги, а також мотивуюче середовище. Ви можете нестандартно обладнати кімнату свого чада, купити розвиваючі іграшки або виготовити їх самостійно. Продемонструйте своїй дитині, що навчання – цікаве та веселе, пограйтеся з нею.

Якщо ви вже розпочали такі зайняття з дитиною, то проводьте їх регулярно. Розпочніть із кількох хвилин і поступово збільшуйте їхню тривалість. Пам’ятайте, що відбити бажання до навчання у дитини дуже легко, тож робіть все обдумано і не поспішайте. Не забувайте хвалити своє чадо за найменші успіхи, але, водночас, будьте у міру суворими і пам’ятайте про дисципліну.

Дошкільники мають володіти певними знаннями про себе, природу, світ та суспільство. Важливу роль в навчанні відіграють мислення, увага та пам'ять, тож ці процеси потрібно розвивати із раннього дитинства за допомогою ігор, вправ і завдань.

Обов’язково потрібно виділити бодай одну годину часу на спільну творчість. Наприклад, Ви можете разом намалювати неіснуючу тварину, а потім пошити за цим малюнком м’яку іграшку. Також Ви може зробити імпровізовану виставу або придумати і записати казку.

Не забувайте при цьому виховувати і зміцнювати волю дошкільника через режим дня, легкі заняття спортом та домашні обов’язки.

Також дитина повинна уміти тримати ручку. Спробуйте навчити її написанню друкованих літер, слів та цифр.

Найважливіше завдання підготовки майбутнього першокласника – навчити дитину вчитись, пробудити в неї зацікавлення до саморозвитку, прагнення до пізнання нового. Займаючись із дитиною, прислухайтесь до неї і не переобтяжуйте «сухим» матеріалом.

Comments,

Added 0 comments

Array

USA, Bridgeport Log in