USA, Bridgeport Look up

Найкраща приватна школа: яка вона?

Найкраща приватна школа: яка вона?

Велика кількість приватних шкіл дезорієнтує у виборі найкращої, в якій можна знайти затишні приміщення, по-сучасному оснащені класи, де навчають кваліфіковані та привітні педагоги і надається якісна освіта. Отож, на що саме варто звернути увагу, аби не помилитися у своєму виборі?

Першим кроком має стати пошук загальних даних про навчальний заклад. Для збору необхідної інформації можна використати доступні Інтернет-ресурси, перевіривши при цьому її достовірність, приміром, за відгуками на форумах.

Не обійтися і без безпосередніх відвідин самої школи. Варто пройтися її коридорами, заглянути до класів, оцінивши, наскільки комфортно почуватиметься тут ваше чадо. Спілкуючись із керівником навчального закладу та педагогами, сміливо ставте такі питання, які допоможуть вам краще зрозуміти концепцію школи. Ще глибше ознайомитися із закладом ви зможете завдяки пробним заняттям. Не забудьте перевірити наявність Ліцензії на надання освітніх послуг і те, чи пройшла ця школа атестацію.

Далі потрібно визначити спеціалізацію приватної школи. При цьому обов’язково прислухайтесь до потреб вашої дитини і візьміть до уваги її індивідуальні особливості. Отож, гімназія, спецшкола, ліцей чи колегіум – вибір за вами… Щодо профільних напрямків (фізико-математичного, гуманітарного, юридичного, економічного, художньо-естетичного, школи при ВНЗ), то тут вам може допомогти психолог, який визначить здібності та особливості вашої дитини.

Також варто перевірити відповідність державним нормам навчального навантаження. Для першокласників оптимально від чотирьох до п’яти уроків у день. Не слід забувати, що школярам потрібна певна кількість часу для вільно гри, інакше навчальний процес стане для них тягарем. Важливо, щоб у класі навчалось не менше 6-ти дітей (оптимально – від 10-ти до 15-ти), і щоб чисельність дівчат та хлопців була приблизно однаковою.

Ключовий критерій вибору школи – це, звісно ж, професійність педагогів та якість освіти. Інформацію про чисельність та кваліфікованість педагогічного колективу шукайте на офіційному сайті цього навчального закладу. Також про вчителів можна запитати у випускників та їх батьків. Пам’ятайте, вашій дитині потрібні не лише якісні знання, а й радісне дитинство, тож права на помилку в виборі приватної школи у вас немає.

Comments,

Added 0 comments

Array

USA, Bridgeport Log in