USA, Grandview Heights Look up

"Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Budapest, Murányi utca 10.

General information

School

#1

of 547 schools, Budapest

Show on the map Add to favorites

Contacts, "Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

1078

Postal code

1/4890080

Phones

Features, "Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Public
Elementary school
Middle school
High school
Art & Design
English

Rating, "Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

No rates yet

2.5

Need4Study rating

2.5

Reputation

2.5

Quality

2.5

Availability

2.5

Connections

Users photos, "Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Uploaded 0 photo

General information, "Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola; Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

A Schola Europa Akadémia egy rangos oktatási intézmény Magyarországon, a Murányi utca 10. szám alatt. Összevont Szakközépiskola, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Az akadémia átfogó oktatást nyújt a különböző hátterű hallgatók számára, mind a tudományos, mind a művészi fejlődésre összpontosítva.

Osztályok és fokozatok:

A Schola Europa Akadémia órák és programok széles skáláját kínálja diákjai sokrétű érdeklődésének és tehetségének kielégítésére. Az iskola strukturált tantervet követ, amely olyan alapvető tudományos tantárgyakat tartalmaz, mint a matematika, a természettudományok, a nyelvek (magyar, angol és opcionálisan mások), a társadalomtudományok és a bölcsészettudományok. Ezenkívül a hallgatóknak lehetőségük van a választott szakmai vagy művészeti pályájukhoz kapcsolódó szaktárgyak folytatására. Az akadémia jellemzően 1-től 12-ig terjed, és az általános iskolától a középiskoláig fogadja a tanulókat.

Statisztikák:

A Schola Europa Akadémia lenyűgöző statisztikákkal büszkélkedhet, amelyek rávilágítanak az oktatás kiválósága iránti elkötelezettségére. Az intézmény folyamatosan magas tanulmányi színvonalat ért el, és komoly eredményeket ért el a hallgatói sikerek terén. Tanulói országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és kitüntetéseket és elismeréseket szereztek eredményeikért. Az iskola alacsony tanuló/tanár arányt tart fenn, biztosítva a személyre szabott figyelmet és a minőségi oktatást.

Felszerelés:

Az akadémia modern és jól felszerelt létesítményekkel támogatja hallgatói tanulási és művészeti törekvéseit. Tágas tantermekkel, tudományos és számítástechnikai laboratóriumokkal, oktatási források széles skálájával rendelkező könyvtárral, valamint művészeti, zenei, táncos és drámai szakosodott stúdiókkal rendelkezik. Az egyetemen rekreációs terek, sportcsarnok és szabadtéri létesítmények is találhatók a fizikai tevékenységekhez.

Előnyök:

1. Akadémiai kiválóság: A Schola Europa Akadémia szigorú tudományos szabványairól és átfogó tantervéről ismert, amely erős oktatási alapot biztosít a hallgatóknak.
2. Művészeti hangsúly: Az akadémia egy alapfokú művészeti iskolával és a szakosodott művészeti stúdiókkal lehetőséget ad a hallgatóknak kreatív tehetségeik felfedezésére és fejlesztésére.
3. Versenyelőny: Az iskola a szakképzésre összpontosítva olyan gyakorlati készségekkel és ismeretekkel ruházza fel a tanulókat, amelyek előnyt jelenthetnek jövőbeli karrierjük során.
4. Személyre szabott figyelem: Alacsony diák/tanár arány mellett a tanulók személyre szabott figyelmet és támogatást kapnak, elősegítve a tanulási környezetet.
5. Versenyeken elért sikerek: Az akadémia országos és nemzetközi versenyeken elért állandó sikerei bizonyítják oktatási szemléletének hatékonyságát, valamint hallgatói és munkatársai elhivatottságát.

Hátrányok:

1. Szelektív felvételi: tekintélyes intézményként a Schola Europa Akadémia versenyes felvételi eljárást folytathat, ami potenciálisan korlátozza a beiratkozható hallgatók számát.
2. Intenzív tanterv: Az átfogó tanterv megterhelő lehet egyes hallgatók számára, megköveteli tőlük, hogy kezeljék a nagy munkaterhelést, és egyensúlyt teremtsenek a tudományos és művészeti törekvéseik között.
3. Korlátozott megközelíthetőség: Az akadémia elhelyezkedése kihívásokat jelenthet a távol élő hallgatók számára, mivel az ingázás időigényes vagy kényelmetlen lehet.

Összességében a Schola Europa Akadémia kiemelkedő oktatási intézmény, amely átfogó oktatást nyújt, ötvözi az akadémiai szigort a művészi fejlődéssel. A kiválóság iránti elkötelezettsége, a személyre szabott figyelem és a gyakorlati készségekre fektetett hangsúly vonzó választássá teszi az átfogó és versenyképes oktatási tapasztalatot kereső diákok számára.

  • County: Budapest
  • Institution leader: Dr. Kazarján Erzsébet
  • Leader's position: ügyvezető igazgató
  • Basic tasks: szakgimnáziumi nevelés-oktatás (kizárólag szakképzési évfolyamok); szakközépiskolai nevelés-oktatás (2016.09.01-től kifutó rendszerben); szakközépiskolai nevelés-oktatás (szakképzés - 2016.09.01-től kifutó rendszerben); szakközépiskolai nevelés-oktatás (kizárólag szakmai oktatás - 2016.09.01-től felmenő rendszerben); párhuzamos művészeti nevelés-oktatás (szakgimnázium - 2016.09.01. előtt szakközépiskola); alapfokú művészetoktatás táncművészeti ágon; alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti ágon
USA, Grandview Heights Log in